Burai Fighter Deluxe

Et meget fint lille spil, som kan klares på et par timer i easy mode og yderligere et par timer i hard mode, som også er den eneste sværhedsgrad, der viser dit endelige pointtal, når du er igennem.
Efter gennemførelse kan man yderligere forsøge sig med Ultimate-niveau, men det har jeg ikke kastet mig over endnu.

Spillet er måske lidt klodset i styringen, men man overkommer det relativt hurtigt – det er vel bare en udfordring.

Af en eller anden grund mistede jeg mange liv i bane 3, men det skyldes måske, at det til tider går lidt langsomt. Jeg mistede hurtigt fokus i de langsomme pas. Siger måske mere om mig end om spillet.

Når det så er sagt, så er variationerne i de forskellige baner ret fine. Banerne ændrer karakter alt efter hvor man befinder sig på skærmen, så man opdager nye veje og det er altså en meget fed feature. Samtidig er der flere våben at finde, hvis man afsøger grænserne af skærmen og ikke bare holder sig safe i centrum.

Endboss skulle man tro var den sværeste, men faktisk vil jeg påstå, det er den nemmeste. Den tager dog lidt tid – 3 min. i hard mode, men er meget nem at afkode. Bosserne er generelt ikke svære, men styringen og størrelsen på vores helt, kan gøre at pladsen føles trang og derfor gælder det om at frigøre sig fra pressede situationer helt generelt.

Burai Fighter skal i øvrigt spilles på den gamle grå kasse eller pocket-modellen. Alle Game Boys, der kom senere, efterlader en glitch ved boss 2, som er virkelig svær at komme uden om. Tro mig – jeg har forsøgt mange gange indtil jeg måtte google mig frem til fejlen.

Giv det et skud – der er lige til et par aftener.

Og min score 190.240 er sat med continue (nulstilling af score) fra bane 5, så den kan du jo tage med og slå. Man får desuden koder til hver bane, som jeg nød godt af. Det er bare i gang!